Presa Canario Özellikleri, Bakımı ve Eğitimi

Presa Canario Özellikleri, Bakımı ve Eğitimi

Presa Canario 

Presa canario sakin ama bir o kadar da heybetli bir görünüme sahiptirler. Asil rahat ve mesafeli bir izlenimleri olduğu için bakışları çok dikkatli olarak bilinmektedir Fakat söz dinlemeye eğilimli olmadıkları için genellik olarak güçlü baskın karakterli olarak bilinmektedir. Köpek doğasından anlayan kişiler tarafından yetiştirilir. Presa canario köpekleri alfa ismi verilen erkek ve dişi köpeklerin hakimiyetini kabul edebilen bir yapıya sahiptir. Bu ırk köpekler genellikle dominant yapıya sahip olan kişiye uygun olduğu için ilk kez köpek sahibi olacaklara uygun değildir. Ayrıca sahibine aşırı bağımlılığı nedeniyle yetişkinlikten önce yavru iken temel itina ile iyi bir eğitim alması gerekmektedir.
Presa Canario 


Presa Canario Özellikleri

En bilinir özellikleri güçlü kuvvetli ve heybetli görünmesidir. Uzun geniş köşeli baş kareye yakın bir biçimde olup iri belirgin büyük bir kafa yapısına sahiptir. Burnu ağzı ve çene yapısı enli ve çok geniştir. Kalça bölümü hafif yüksek derileri çok kalındır ve göğsü ise derin ve oldukça belirgindir. Tüylerinin renkleri siyah, kahverengi ve kaçık kahverengi, altın gri, turuncu, gümüş ve kaplan rengidir. Ayrıca kısa ve kalın bir tüylere sahiptir.
Presa Canario 

Presa Canario Bakımı

Bakımı konusunda dikkat edilmesi gerekenlerden en önemlisi bu köpeğin günlük enerjisini atmak için gerekli şartları yerine getirmektir. Tüyleri kolayca temizlenmektedir. Tüylerinin dökülmesi orta düzeydedir. Çok fazla dökülmemektedir. Tüylerin sert kıllı fırça ile fırçalayarak tüyleri parlatılır. Gerekirse de ıslatarak ya da kuru olarak şampuan ile temizliği rahatlıkla yapılmaktadır. Apartman hayatına kesinlikle uyum sağlamaz.
Presa Canario 

Presa Canario Beslenmesi

Presa canario beslenme olarak yüksek enerjili köpek mamaları ile beslenebilmektedir. Yavru iken puppy köpek mamaları verilmesi gerekmektedir. Büyüyünce ise yetişkin köpek mamaları ile beslenebilmektedir.
Presa Canario 

Presa Canario Eğitimi

Presa canario köpekler eğitmenleri ile karşılıklı olarak son derece iyi bir iletişim kurabilme yapısına sahiptirler. Ancak eğitime yavruyken başlamak gerekmektedir. Yavru köpeğe otur dediğinde oturur kalk dediğinde kalkar ve bir yere gitmesini isteğinde de gitmesini bilen köpek türleridir. Yetişkinlikte çok güçlü olacakları için yavruyken çok dikkatli eğitim verilmesi gerekmektedir.

Yorumlar