En iyi Ücretsiz Android Matematik Oyunları - 2020

Merhaba, bu yazımızda 2020 yılına giriş yaparken tespit ettiğimiz en iyi matematik oyunlarını sizlere tanıtmaya çalışacağız.İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için ideal olan android matematik oyunlarını listeledik.

Bu oyunlar ile öğrenciler eğlenirken matematik bilgilerini de geliştirebilecekler. Süre zamanlaması bulunan oyunlarda belirli miktarda soruyu istenen süre zarfında çözmeniz isteniyor ve oyunu oynarken çocuklar hızla çözmek için çaba gösteriyor. Dolayısıyla hızlı matematik işlemi yapma becerilerini geliştiriyor.

İsterseniz konuyu çok fazla uzatmadan android tabanlı matematik oyunları listemize başlayalım.

Ücretsiz Sayı Sayma Oyunları

Genelde ilköğretim öğrencileri tarafından tercih edilen sayı sayma oyunları, öğrencinin hızlı sayı saymasını sağlamayı hedefleyen oyun türüdür. Oyunda çıkan nesneleri saya saya her geçen gün daha hızlı saymaya başlamakta ve ileride 2şer 2şer, 3er 3er saymaya başlamaktadır.

Matematik Sayı Sayma Oyunları
Sayılar - Eğlenceli Matematik Sayı Sayma Oyunu!
Sayılar - Eğlenceli Matematik Sayı Sayma Oyunu! toplam 30 farklı bölümden oluşan, bölümleri gittikçe zorlaşan bir oyundur. Oyun içinde her bölüm 20 sorudan oluşmaktadır. Oyunda ilerledikçe ve yıldız topladıkça başarı kupaları toplanmaktadır. Bu sayede seviyenizi ölçebilirsiniz.

Matematik sayı sayma oyununda çıkan meyveleri sayarak altta çıkan cevaplardan birini tıklayarak ilerliyorsunuz.

Bu oyunun web sitesi için : Sayı sayma oyunu tıklayınız.
Bu oyunu Android storeda görüntülemek için : Android Sayı sayma oyunu tıklayın.

Ücretsiz Çarpım Tablosu Oyunları

Genel olarak ilk öğretim ve orta öğretim öğrencilerinin çarpım tablosu konularında sıkıntıları olabiliyor. Bu tarz oyunlar bir çok öğrencinin imdadına koşuyor. Bu tarz oyunlar ile öğrenciler çarpım tablosu konularında kendilerini eğlenerek çok hızlı bir şekilde geliştirebilmektedirler. Çarpma işlemini gördüklerinde hemen cevap verebilmelerini sağlayan bu oyunlardan bizim en çok dikkatimizi çeken ise Çarpım Tablosu - En Eğlenceli Matematik Oyunu! oldu.

Çarpım tablosu oyunları
Çarpım Tablosu - En eğlenceli matematik oyunu!

Çarpım Tablosu - En Eğlenceli Matematik Oyunu! ile eğlenerek çarpım tablosu işlemlerinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Sıkmayan bu oyunda toplam 30 farklı bölüm bulunmaktadır. Her bölümde ise 20 soru bulunmaktadır. Çarpım tablosu oyununda size belirli bir süre veriliyor ve o süre bitene kadar oyunu tamamlamanız gerekiyor. Ne kadar hızlı çözerseniz o kadar fazla yıldızınız oluyor. ve başarı kupalarını açıyorsunuz.

Bu oyunun web sitesi için : çarpım tablosu oyunu tıklayınız.
Bu oyunu Android storeda görüntülemek için : Android çarpım tablosu oyunu tıklayın.

Ücretsiz Matematik Bölme Oyunu - Sayı Bölme Oyunları

Sayı bölme oyunlarıda yine çarpım tablosu oyunları gibi matematikte bölme işlemi gördüğünüzde anında cevap verme yeteneğinizi geliştirmektedir. Öğrenci bölme işlemleri konusunda zayıf kalıyorsa  matematik bölme oyunları veya sayı bölme oyunları şeklinde yayınlanan oyunlar kendisine faydalı olacaktır. Eğlenerek bölme işlemleri yapmak ve matematikte kendini geliştirmek isteyen öğrencilere tavsiyemiz ise Sayı Bölme - En Eğlenceli Sayı Bölme Oyunu! dur.

Sayı Bölme - En eğlenceli sayı bölme oyunu!
Sayı Bölme - En Eğlenceli Sayı Bölme Oyunu! Android Google play store'da Ücretsiz olarak yayınlanan bir oyundur. Toplamda 30 bölüm bulunan ve bölüm başı 20 soru olan yani toplamda 600 farklı soru içeren sayı bölme oyunudur. Eğlenerek bölme işlemlerini yaparken aynı sorular bir kaç defa çıkarak öğrencinin o işlemi gördüğünde anında cevap vermesini hedeflemektedir.

Bu oyunun web sitesi için : sayı bölme oyunu tıklayınız.
Bu oyunu Android storeda görüntülemek için : Android sayı bölme oyunu tıklayın.

Ücretsiz Matematik Çarpma Oyunları

Çarpma konuları birçok öğrencinin zorlandığı konulardır. Bu oyunlar sayesinde ise öğrenci korkularını eğlenerek yenecek ve çarpma işlemlerini bilinç altında basite indirgeyecektir. Dolayısıyla oyun oynayarak çarpma işlemlerini çözmek bir çok öğrenciye faydası dokunmaktadır. Lafı çok fazla uzatmadan isterseniz bizim size tavsiyemiz olan "Çarpma - En Eğlenceli Matematik Çarpma Oyunu!" oyununa gelelim.

Çarpma - En Eğlenceli Matematik Çarpma Oyunu
Çarpma - En Eğlenceli Matematik Çarpma Oyunu
İlk başlarda kolay matematik çarpma işlemleri soran fakat bölümler ilerledikçe zorlaşan "Çarpma - En Eğlenceli Matematik Çarpma Oyunu" ile eminim çok uğraşacaksınız. Bazen sinir eden ama bir o kadar da size çarpma işlemlerini öğreten keyifli bir oyundur. Bölümleri ilerledikçe başarı kupaları hak ediyorsunuz ve kupa arşivinize her geçen gün yeni kupalar ekliyorsunuz.

Bu oyunun web sitesi için : matematik çarpma oyunu tıklayınız.
Bu oyunu Android storeda görüntülemek için : Android çarpma oyunu tıklayın.

Ücretsiz Matematik Çıkarma Oyunları

Toplama ve çıkarma oyunları konusunda aslında birkaç seçenek arasında kaldık ama tabikide sizler için en iyi olanına karar verdik. Çıkarma konusu bazen karışık gelebilir hesaplaması zor gelebilir ancak matematik genel olarak pratik yaparak geliştirilir. Yani sürekli işleml yaparak her geçen gün kendinizi hızlandırabilirsiniz. Çıkarma işlemleri konusunda ise sizi hızlandıracak oyun : Çıkarma - En Eğlenceli Matematik Çıkarma Oyunu

Çıkarma - En Eğlenceli Matematik Çıkarma Oyunu
Çıkarma - En Eğlenceli Matematik Çıkarma Oyunu
Çıkarma - En Eğlenceli Matematik Çıkarma Oyununu diğer oyunlardan ayıran en büyük özelliği görselliğinin hoş olması bir hareket var biraz daha eğlenceli geldi bize. Bu nedenle bu oyunu seçmeye karar verdik. Toplamda 600 soruluk bir serüven sizi bekliyor. Matematikte çıkarma işlemleri yaparken zorluk çekiyorsanız işte sizi geliştirecek en iyi oyun!

Bu oyunun web sitesi için : matematik çıkarma oyunu tıklayınız.
Bu oyunu Android storeda görüntülemek için : Android çıkarma oyunu tıklayın.

Ücretsiz Matematik Toplama Oyunları

Matematikte ilk öğretilen ve bu nedenle olsa gerek yapması çözmesi en kolay olan işlem bana göre toplama işlemleridir. Birde toplama işlemleri hayatımızda her yerde sürekli karşımıza çıkıyor dolayısıyla hayat içinde çok fazla pratik yapıyoruz ve hafızamıza çok kolay işleniyor ve bize kolay gelmeye başlıyor. Bir yere giderken saate bakıp kaç dakika kalmış veya  para hesaplarında vb. birçok konuda hep hayatımızda matematik var. Toplama konusunda zorluk çekenler içinse bizim önerimiz : "Toplama- En Eğlenceli Toplama İşlemleri Oyunu"

Toplama- En Eğlenceli Toplama İşlemleri Oyunu
Toplama- En Eğlenceli Toplama İşlemleri Oyunu
Toplama- En Eğlenceli Toplama İşlemleri Oyunu ile çok kolay bir şekilde toplama işlemi mantığını anlayacak ve hızlı toplama işlemleri yapmaya başlayabileceksiniz. Oyunu oynadıkça sizde fark edeceksiniz ki her geçen gün daha da iyiye gidiyorsunuz. Bu konuda yapmanız gereken tek şey sabırlı olup soruları çözmeye vakit ayırmak ve bir an önce matematik toplama işlemleri konusunda en iyisi olmak!

Bu oyunun web sitesi için : matematik toplama oyunu tıklayınız.
Bu oyunu Android storeda görüntülemek için : Android toplama oyunu tıklayın.

Yorumlar